StoneCycling || Mushroom Design Walls at COS Store in Luxembourg

Mushroom Design Walls at COS Store in Luxembourg

Rethinking Design

COS is a fashion brand for women and men who want modern, functional, considered design. They offer reinvented classics and wardrobe essentials, that are made to last beyond the season.

Since 2007, their stores have opened in carefully considered locations around the world, applying an architectural design concept that preserves buildings’ original features whilst creating a modern, welcoming space.

The design team of COS approached us about a new concept they were working on for their new store in Cloche D’Or, a new district in Luxembourg, just 5 minutes from the city centre.

Location
Luxembourg, Luxembourg
Client
COS
Design
COS Design Team London
Application
Interior Walls, Facades
Products
Mushroom Sliced

Impact

Waste upcycled with this project 8.960 kg
StoneCycling || Mushroom Design Walls at COS Store in Luxembourg
Credit: Milosz Siebert

Creating Impact

Because of the large number of stores COS opens across the world, the impact of the design team can be significant!

Rethinking the way they design, build and maintain their stores, COS wanted a facade and interior that would match the rapidly growing new neighbourhood, which is said to have no less than 45.000 residents by 2035.

The Shopping Centre in which this COS Store is located is the beating heart of this new must-see district and will attract around 10.2 million annual visitors.

StoneCycling || Mushroom Design Walls at COS Store in Luxembourg
Credit: Milosz Siebert
StoneCycling || Mushroom Design Walls at COS Store in Luxembourg
Credit: Milosz Siebert

Sustainability + High-Quality Design

The shopping centre, extending over an area of 75.000 m², is designed by Fabeck Architectes, who won the international architecture competition. The execution was carried out in collaboration with Schemel Wirtz Architects. CRC was involved as a general contractor.

For this project, we used Mushroom Sliced WasteBasedBricks® for both the entrance as well as the fitting rooms.

We produced full-sized Mushroom WasteBasedBricks®, as well as brick slips and corner elements to enable COS to realise their design.

We are proud to announce that in this project, we were able to upcycle 8960 KG of waste!

The focus of StoneCycling lies in both sustainability and high-quality design, so this project was a perfect match for us and we love the end result.

StoneCycling || Mushroom Design Walls at COS Store in Luxembourg
StoneCycling || Mushroom Design Walls at COS Store in Luxembourg
StoneCycling || Mushroom Design Walls at COS Store in Luxembourg

The focus of StoneCycling lies in both sustainability and high-quality design, so this project was a perfect match for us and we love the end result.

StoneCycling

COS stores have opened in carefully considered locations around the world, applying an architectural design concept that preserves buildings’ original features whilst creating a modern, welcoming space.