StoneCycling logo StoneCycling logo
StoneCycling || Mushroom Design Walls at COS Store in Luxembourg

Mushroom Design Muren bij COS Winkel in Luxemburg

Design Heroverwegen

COS is een modemerk voor dames en heren die op zoek zijn naar modern, functioneel en doordacht design. Ze bieden opnieuw uitgevonden klassiekers en garderobe-essentials aan, die gemaakt zijn om langer mee te gaan dan het seizoen.

Sinds 2007 zijn hun winkels geopend op zorgvuldig overwogen locaties over de hele wereld, waarbij een architectonisch ontwerp concept is toegepast dat de originele kenmerken van gebouwen behoudt en tegelijkertijd een moderne, gastvrije ruimte creëert.

Het ontwerpteam van COS benaderde ons over een nieuw concept waar ze aan werkten voor hun nieuwe winkel in Cloche D’Or, een nieuwe wijk in Luxemburg, op slechts 5 minuten van het stadscentrum.

Locatie
Luxemburg Stad, Luxemburg
Klant
COS
Ontwerp
COS Design Team London
Toepassing
Gevels, Binnenmuren
Producten
Mushroom Sliced

Impact

Afval geupcycled met dit project 8.960 kg
StoneCycling || Mushroom Design Walls at COS Store in Luxembourg
Credit: Milosz Siebert

Impact Creeëren

Vanwege het grote aantal winkels dat COS over de hele wereld opent, kan de impact van het ontwerpteam aanzienlijk zijn!

COS heroverweegt de manier waarop ze hun winkels ontwerpen, bouwen en onderhouden en wilde daarom een gevel en interieur die pasten bij de snelgroeiende nieuwe wijk, die naar verluidt in 2035 maar liefst 45.000 inwoners telt.

Het winkelcentrum waarin deze COS Store zich bevindt is het kloppende hart van deze nieuwe, niet te missen wijk en zal jaarlijks zo’n 10,2 miljoen bezoekers trekken.

StoneCycling || Mushroom Design Walls at COS Store in Luxembourg
Credit: Milosz Siebert
StoneCycling || Mushroom Design Walls at COS Store in Luxembourg
Credit: Milosz Siebert

Duurzaamheid + Hoogwaardig Design

Het winkelcentrum, dat zich uitstrekt over een oppervlakte van 75.000 m², is ontworpen door Fabeck Architectes, winnaar van de internationale architectuurwedstrijd. De uitvoering is uitgevoerd in samenwerking met Schemel Wirtz Architecten. CRC was betrokken als hoofdaannemer.

Voor dit project hebben we Mushroom Sliced WasteBasedBricks® gebruikt voor zowel de entree als de paskamers.

We hebben Mushroom WasteBasedBricks®, op ware grootte geproduceerd, evenals steenstrips en hoekelementen om COS in staat te stellen hun ontwerp te realiseren.

Met trots kunnen we melden dat we in dit project 8960 KG afval hebben kunnen upcyclen!

De focus van StoneCycling ligt op zowel duurzaamheid als hoogwaardig design, dus dit project was een perfecte match voor ons en we zijn dol op het eindresultaat.

StoneCycling || Mushroom Design Walls at COS Store in Luxembourg
StoneCycling || Mushroom Design Walls at COS Store in Luxembourg
StoneCycling || Mushroom Design Walls at COS Store in Luxembourg

De focus van StoneCycling ligt op zowel duurzaamheid als hoogwaardig design, dus dit project was een perfecte match voor ons en we zijn dol op het eindresultaat.

StoneCycling

COS-winkels zijn geopend op zorgvuldig overwogen locaties over de hele wereld, waarbij een architectonisch ontwerp concept is toegepast dat de originele kenmerken van gebouwen behoudt en tegelijkertijd een moderne, gastvrije ruimte creëert.