Duurzame Open Werkplekken bij APPM in Hoofddorp, Nederland

Co-creatie

Een centrale ontmoetingsplek die samenwerking stimuleert om Nederland beter te maken. Dit was het uitgangspunt voor het ontwerp van het nieuwe hoofdkantoor van APPM, dat in samenwerking met Firm architecten tot stand kwam.

Inmiddels is de renovatie afgerond en is de nieuwe ruimte in gebruik genomen.

Locatie
Hoofddorp, Nederland
Klant
APPM
Toepassing
Binnenmuren
Producten
Mopé Punched

Impact

Afval geupcycled met dit project 5.460 kg
StoneCycling X APPM Hoofddorp, The Netherlands
Credit: FIRM / Giovanni Nardi Photography

Voor en door collega’s

APPM organiseert de planning, ontwikkeling en herstructurering van stedelijke en landelijke gebieden in Nederland. Ze zijn bezig met innovatie en groei in een voortdurend veranderende wereld, maar na twintig jaar weerspiegelt hun hoofdkantoor niet langer hun behoeften en kernwaarden.

Met een team dat door het hele land werkt, was het ontmoeten van elkaar, partners en opdrachtgevers in een inspirerende omgeving het uitgangspunt voor het ontwerpproces. Bij het formuleren van de eisen voor dit project zijn medewerkers nauw betrokken geweest.

Naast het plannen van de praktische benodigdheden, heeft Firm Architects de wensen van APPM vertaald naar een ontwerp dat uitnodigt tot het delen van verhalen en blijft verrassen.

StoneCycling X APPM Hoofddorp, The Netherlands
Credit: FIRM / Giovanni Nardi Photography
StoneCycling X APPM Hoofddorp, The Netherlands
Credit: FIRM / Giovanni Nardi Photography

Intrinsieke Duurzaamheid

Een ander belangrijk element in de ontwerpwensen van APPM was duurzaamheid – authentiek en ingetogen gerealiseerd.

Geïnspireerd door de voortdurende strijd tussen water, klei en vegetatie, kenmerkend voor de Nederlandse bodem, bevat het ontwerp een vloer die water symboliseert, waaruit een muur oprijst die klei voorstelt. Deze muur scheidt de grote, open ruimte. De vegetatie wordt gesymboliseerd door kurkblokken met daarin verschillende ruimtes. Hierdoor ontstaan ​​kleine, open werkruimtes zonder de open zichtlijnen te verstoren.

De wanden zijn gemaakt met Mopé WasteBasedBricks® van StoneCycling en zorgen ervoor dat 5460 kg afval kan worden geüpcycled.

Het ontwerp van FIRM Architecten is een inspiratiehub voor bijeenkomsten, op de APPM-manier: authentiek, uniek en duurzaam.